A „Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért” program honlapja

Véget ért a Grundtvig felnőttanulási program

Szeptember végén zárul a  "Network for community development with marginalised social groups", azaz "Hálózat a peremhelyzetű társadalmi csoportokkal folytatott közösségi munkáért" című Grundtvig felnőttanulási program, amelyben a TÁMOP 5.1.3. 1. komponensének konzorciuma is részt vett.

 

 

Grundtvig program keretében többek közt egyfajta nemzetközi tanulókör alakítható ki, s a résztvevő szervezetek tanulmányutakat szervezhetnek egymás tapasztalatainak megismerésére. A Közösségfejlesztők Egyesülete által beadott programban skót, katalán és francia szervezetek munkáit ismerhettük meg. Itt, a blog rovatban korábban közzétettük a glasgow-i és a barcelónai tanulmányút tapasztalatait. 2013 áprilisában mi láttuk vendégül a programban résztvevő külfödi szervezeteket.

 

A hazai tanulmányút programja részben a Mélyszegénység programban is dolgozó néhány szervezet, részben egyéb sikeres, példaértékű kezdeményezések meglátogatására, bemutatására adott lehetőséget. A tapasztalatokat a skót kollégák egy rövid (természetesen angol nyelvű) filmeben foglalták össze.

 

A program zárásaként a résztvevő szervezetek egy elektronikus kiadványban foglalták össze tapasztalataikat és a látottakat; sajnos ez egyenlőre csak angol nyelven érhető el.